Esküvői fogadás: zenekar vagy DJ?

Az elmúlt években egyre jobban előtérbe kerülnek a lemezlovasok, mint az esküvői fogadások zenei felelősei. A zenekar vagy DJ problémával szinte minden fiatal pár szembesül manapság. Mind a két lehetőségnek megvan a maga előnye és hátránya, a lakodalom éppen olyan jól sikerülhet egy tehetséges DJ-vel, mint egy tökéletesen megválasztott zenekarral.

Az  esküvői zenekar fontos előnye az élőzene, aminek már önmagában tagadhatatlan vonzereje van. Az élőben felcsendülő hangszerek hangulata, egy kiváló énekes remek hangja mindenkit elvarázsol. Ellenük szól azonban, hogy a sokadik meghallgatás után sem lehetünk biztosak benne, hogy az énekes nem lesz-e berekedve éppen aznap, vagy végig tud-e énekelni egy éjszakát, szükség esetén akár hajnalig.

A zenekar az esküvők szerves része évszázadok óta, szép hagyomány és varázslatos hangulatot képes teremteni, azonban sok emberi tényező van benne, amin elcsúszhat az este. Ráadásul zenei palettája is véges, és nagyban függ az énekes orgánumától.

Ezzel szemben a DJ repertoárja szinte végtelen, a mai technológia segítségével a 70-es évektől napjainkig gyakorlatilag bármit képes lejátszani, egy személyben több száz zenekart ad át a hallgatóságnak.

Másrészről egy lemezlovas az esküvői fogadáson még mindig különös látvány, és a végtelen zenei választék ellenére kevéssé hangulatos azt látni, hogy a zenéért felelős fiatalember egy hatalmas fejhallgatóval a fején kapcsolókkal és csúszkákkal játszik.

Természetesen itt is fontos kérdés az esküvő stílusa és a vendégek életkora, hiszen a zene végeredményben a násznépért van. A mérlegeléskor tehát minél több szempontot igyekezzünk figyelembe venni, de elsősorban kövessük a saját vágyainkat, és ha határozott elképzelésünk van, ne engedjük magunkat meggyőzni az ellenkezőjéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.